2013

19 oktober-

The Fret (Gnosjö)»

fret.jpg

The Fret ifrån Gnosjö bildades hösten 2011 med Thomas Lundell och Andrée Holmström i spetsen. Efter en tid som duo växte en längtan fram efter att få spela egen, större musik på större scener. Man expanderade med pianissan (Theresia Carlsson), basist (Emanuel Elmersson) och trumslagare (Jonathan Strand) och ganska snart gjorde man sig ett namn på de lokala scenerna i Småland där bandet drar “fulla hus” med sin ärliga, Mumford & Sons-inspirerade Americana-rock.

Under sommaren 2012 släppte The Fret sin första Demo-EP “The Railway Walk”, vars inledningspår med samma namn, och avslutningspåret “As They Say” uppmärksammats på P3.“As They Say” lång många veckor på P3Stars lista och snurrade även på P3:s ordinarie spellistor, något som vanligtvis är näst intill omöjligt för osignade band.

Lyssna in dig på bandet och ta del av nyheter och uppdateringar på The Fret’s facebooksida samt lyssna in Demo-EP:n “The Railway Walk” på Spotify!

 

Mattias Hellberg & The Fur Heads (Göteborg) »

mattias.jpg

”Jamen, visst är det ju just DEN fantastiska Mattias Hellberg som spelat/spelar med klassiska institutioner inom svensk rock som Hellcopters, TSOOL, Nationalteatern m.fl. som kommer till oss den 19 oktober? Vi hade turen att få in de på en klämdag under den nu pågående Gurimolla!-turnen. Och vi är så stolta att vi spricker!

MH & TFH släpper i dagarna en soloskiva som doftar både tuff garagerock, svängig funk och gammal hederlig Motown soul när den var som bäst i mitten/slutet av 60-talet.
Gurimolla! albumet är en verklig fest i musikens namn. "Musik är kärlek" som David Crosby sa en gång, och detta inspirerade konststycke passar utmärkt på den beskrivningen. Mattias har funnits ett tag på musikscenen och man kan säga att han är en sann anhängare av musikens rytmer och ljuds förmåga att skapa välmående och läkning. Med ett fantastiskt band i ryggen, (med bl.a. Nikke Ström på bas) och låtskrivarhjälp från Mattias Areskog är detta som en ny början till en redan lång resa i musikens underbara värld.

Som sagt: Han har spelat gitarr i flera fantastiska rockband, men det är som soloartist med sitt band The Fur Heads som han får fram det breda och färgglada spektrat av influenser och skönheten i hans ”trasiga själ” på det mest personliga och nakna sättet.

 

Electric Love (Stuttgart)»

electric-love.jpg

Två heta tjejer och två coola killar som vet hur man får ny pop/punk att explodera. Med energi helt utom kontroll och kärlek till musik har de hittills charmat de flesta. De har spelat förband till legendariska Marky Ramone, Imperial State Electric och spelat flitigt på de lokala klubbarna: Electric Love är omtyckta och du kommer aldrig att glömma dem. Det är bara att komma fram till scenen och sparka känga tillsammans med alla andra!

 

28 september -

Hyllning till Musikstationen

120 kr kl. 20-01   Vi bjuder på BBQ!

20130908-164431.jpg

Inledning, Rustan Johansson på akustisk gitarr

Black Cat Bone (Värnamo)»

black-cat-bone.jpg
Ett gäng som lirat ihop sedan Hedenhös med rocken i ryggen. Allt från Tomas Ledin till AC/DC. För två år gjorde vi en avstickare från rockens väg och har nu lagt i cruice controlen och glider fram på "the highway of blues" där är vi och kommer vi förbli.

 

Det Blev Handgemäng (Göteborg)»

2011-08-14-2052-edit.jpg
"Om du tar bandnamnet bokstavligt och tänker dig en bourbonstinn sydstats-bar där rednecksen pillar mustaschen med ena näven och svingar uppercuts med den andra så passar Det Blev Handgemäng utmärkt in på barens lilla scen. Med ett sprucket PA, sargade stärkare och en gammal Elvis-mik står de där och spottar fram träskblues som om det inte fanns någon morgondag. De krängande, kantiga låtarna eggar publiken till världens barbrawl och när uppträdet väl är igång drar sig inte bandet själva för att börja swinga. Autentiskt så det förslår." - 4/5 i GP osignat (Daniel Claeson) .

 

Wallins Blues (Gislaved)»

230957-198801400155950-2526558-n.jpg

Bluestrio som hållit på sedan 1990.Trion Wallin’s Blues från Gislaved spelar en störtskön svängig blues som de flesta katter som gillar musik kan digga till. När plattan som innehåller fem låtar sätts i CD-spelaren, förs tankarna ganska omgående ner i de skitiga källare man varit på där det lirats blues av högsta klass. Tema i låtarna handlar på klassiskt bluesmanér om fina tjejer, svekfulla tjejer, tjejer som sticker ifrån en på första bästa tåg och whisky.

 

 

14 september

SUNKTRÄSKET SHOW AT HIGGINS

80 kr Ej medlemstvång

 

Postures (Göteborg)»

bandbild.jpg
POSTURES är en sextett från Göteborg som ägnat vintern och våren till att spela in sitt självbetitlade debutalbum. Med ett sound som är inspirerat av allt från äldre psykedelia och jazz till mer modern experimentell rock och pop skapar bandet musik som både svävar och exploderar åt flera olika håll samtidigt. Skeva rytmer blandas med snygga melodier, utflippade effekter blandas med mer lågmälda partier. Allt vävs sedan samman av sångerskan Paulina Nyström dynamiska sång. POSTURES är ett band som gör sig allra bäst live.

 

Bongo Club (Borås)»

press.jpg
En hungrig indierock-kvartett från Borås med stora ambitioner. Tight, svängigt & en fängslande liveshow är vad som kännetecknar The Bongo Club.

 

Black Anemone (Jönköping)»

black-anemone-logo.jpg
black-anemone.jpg

Irländsk-Celtic Folkpunk från Jönköping, tänk Flogging Molly och Dropkick Murphy's!

 

 

16 augusti

Sunkträskets medlemsfest - ROSA HUSET

kl 18-01   100 kr (Vi bjuder på BBQ!)

 

Bottlecap (Gbg)

bottlecap.jpg
Unga arga Göteborgare med glimten i ögat som levererar energiska och svängiga egna alster i en genre som de har döpt till "Juicy in-your-face-rock with a touch of ADHD". Efter ett par EP har deras nya talangfulla CD, (utgiven av Muther records) sedan i höstas nått skivdiskarna och även lyckats sparka in dörrarna till klubbscenerna ute i Europa (Tyskland, Tjeckien, Polen, Danmark, Österike, Ungern, m.fl). Första giget sker på Sunkträsket innan turnébussen rullar vidare många mil söderut. Så fatta att ni inte ska missa de här innovativa rockslynglarna som blandar friskt i genrarna: Motörhead, Kiss, Black Sabbath, Stone Temple pilots, Red hot Chili peppers, MC 5, The Sonics m.fl. Kan inte bli annat än otroligt skoj röj!
bottlecapband.com

Unga arga Göteborgare med glimten i ögat som levererar energiska och svängiga egna alster i en genre som de har döpt till "Juicy in-your-face-rock with a touch of ADHD". Efter ett par EP har deras nya talangfulla CD, (utgiven av Muther records) sedan i höstas nått skivdiskarna och även lyckats sparka in dörrarna till klubbscenerna ute i Europa (Tyskland, Tjeckien, Polen, Danmark, Österike, Ungern, m.fl). Första giget sker på Sunkträsket innan turnébussen rullar vidare många mil söderut. Så fatta att ni inte ska missa de här innovativa rockslynglarna som blandar friskt i genrarna: Motörhead, Kiss, Black Sabbath, Stone Temple pilots, Red hot Chili peppers, MC 5, The Sonics m.fl. Kan inte bli annat än otroligt skoj röj!
bottlecapband.com

Welcome back to Sunkträsket!!

 

Overtune Orchestra (Gävle/Sandviken)

1098007-628462693839647-1438691245-n.jpg
Overtune Orchestra är ett band med rötter från Gävle/Sandviken Sverige. Deras musik beskrivs som en ruffig blåögd soul pop/rock i en 60-70-tals anda. Bandet har spelat ihop sedan 2009 och har haft spelningar runt om i landet. Har bland annat fått Pugh Rogerfeldt att värma upp scenen för dem på drömfesten i Sandviken 2010. Från att ha varit ett 8-mannaband så har det bantats ner till 6. Musiken har blivit lite stökigare och bandkemin är på topp. Festen kan börja! Welcome back to Sunkträsket!!

 

Aaron (Värnamo)

295347-413071042042629-1199011855-n.jpg
Rock Pop från Värnamo Welcome back to Sunkträsket!!

DELARGE (Tranemo)

11321-395364637226916-246333097-n.jpg
Rock Pop från Tranemo

 

29 juni - SPECIAL SUNKTRÄSKET SHOW AT HIGGINS

120 kr för alla. Ej medlemstvång denna kväll!OUTSHINE RECORD RELEASE PARTY!!!!

Outshine släpper albumet “Prelude To Descent”!

 outshine-lores-logo.jpg

130525-outshine-kampegatan-0001-rn-presspic.jpg

Under hösten 2012 har Outshine skaffat ny sångare, gått i en mörkare riktning och omarbetat förra årets album. Nyutgivningen, betitlad “Prelude To Descent”  är tyngre, rakare och ger låtarna den kostym de förtjänar. Soundet är mer tillbaka till de gothic-influerade rötterna (Paradise Lost, Type O Negative, Life Of Agony) och nye sångaren Micke Holm ger plattan en mörkare och djupare känsla. Mottagandet av de första singlarna “Addiction” och “I Was Nothing” har överträffat alla förväntningar (12.000 nya fans på facebook, #1 i Sverige på Reverbnations Metal Charts) och videon till andra singeln “I Was Nothing” har setts över 11.000 gånger

Nyutgivningen är inspelad av Svein Jensen, Grand Recordings (M.A.N, Transport League, Hide The Knives, Sister Sin, Troublemakers, Outshine) och producerad tillsammans med Jimmy Norberg. Masteringen är gjord av Göran Finnberg (Meshuggah, The Haunted, Opeth, Dark Tranquillity, In Flames).

Albumet skall ut i butik 7 juni 2013 via Sound Pollution och Dead Tree Music och med denna nyutgivning skall Göteborgskvartetten ut på vägarna. USA besöktes för 6e gången och ett antal gig skall även göras här i Sverige. Bandet har haft singlar på svensk och amerikansk radio, uppträtt i TV6/Bandit och turnerat flitigt genom åren i Skandinavien, USA och Europa.

 

Chaos Crew (Limmared)

578233-378611318926189-1320020630-n.jpg
Melodic Metal

 

15 juni - FOLKETS HUS (vid biografen) i Gislaved (80 kr)

Birth of Joy (NL)

imgp8574-1press-02.jpg
Sixties on Steroids
Influenced by psychedelica, blues and steaming rock&roll this trio takes you back to the old times of MC5, The Doors and even Pink Floyd! With a drumplayer that could be Keith Moon's son, an organist that harrases his instrument to death and a singer/guitarist that seems to be the power version of Jim Morrison, this band is bound to catapult psychedelic sixties rock&roll back into our modern times. "Pumping drums, raw guitars and a supercharged organ make of Birth of Joy a chemistry you can't deny!"


The Dahmers (Bromölla)

dahmers.jpg
Garage punk rock

 

Whenever I may fall (Gislaved)

whenever-i-may-fall.jpg
Metalcore/deathcore

 

18 maj - SPECIAL SUNKTRÄSKET SHOW AT HARDY'S

80 kr för alla. Ej medlemstvång!

Anderstorpsvägen 2, Gislaved

Vertigo Force (Sthlm/Gbg)
vertigo-force-press-bild.jpg

Rock/Power-pop/Grunge -band från Göteborg/Stockholm. Under våren 2012 började bandet med de första stegen som skulle resultera i Vertigo Force. I en studio i Småland spelades den första EPn in och strax därefter två musikvideor. Bandet lirar i stil med Nirvana/Foo Fighters/Soundgarden.

 

Doublerounds (Gislaved)

doublerounds.jpg
Välkända rockarna Doublerounds är tillbaks på Sunkträsket för ett akustiskt set som kan bjuda på en del överraskningar. I övrigt är det som vanligt rock'n'roll med allt vad det innebär för dessa stollar.

 

Chaos Crew (Limmared)

226000-253239131463409-796156318-n.jpg
Melodic Metal Band

 

4 maj - ROSA HUSET

Godless Men (Gbg)

godless-men.jpg
Godless men is a brand new, straight from the cradle, hardworking bluesrock band from Gothenburg, Sweden. Allthough the band is brandspanking new, the members all have a long history of magicmaking and musicianship. This is a collaboration of Alexander Asp (Our Notion), Palle Karlsson (Our Notion), Jimmy Johansson (ex Rosemary, Owls of Overdose) and Mathias Smedberg (ex Rosemary, Owls of Overdose).
Influences and roots run deep, and there usually is no telling what might be released, rehearsed or even thought of. Godless men will release their first ever CD in april 2013.


Intergalactic Addict (Börås)
intergalactic-addicts.jpg

Stonecakes frontare Tommy Liljegren fd. Andersson hamnade av en slump i Däcklandet och fick jobb inom kommunförvaltningen i Gislaved. Efter fyra år hittade han 3 goa killar från bandet Fantastic people i Borås som han slog sig ihop med och bildade IA. Det blir världspremiär denna kväll. Musiken blir som vanligt melodiös powerpop med mycket dofter från många av 60/70-talets klassiska giganter. men även soul och mer renodlad pop finns inbäddat i den nya tårtan. Info sida under uppbyggnad. Snart färdig! Hav tålamod! Skål!Vobra (Borlänge)
vobra.jpg

Det talangfulla bandet Vobra från Borlänge har till sist spelat in en fullängdare som släpps inom kort. Musiken är välarrangerad, sofistikerad rock med stänk av emo-pop. Sångaren/gitarristen Per Mårtensson (oerhört nog till kvällens ära spelar han annars bas i Stonecake) skriver låtar och sjunger dessa med en unik stämma som inte låter sig beskrivas - måste upplevas. Vobra gör en nationell promoturné i samband med skivsläppet och Sunkträsket ställer såklart scenen till förfogande. Missa inte!

 

6 april -

BOTTLECAP (Gbg)
bottlecap.jpg

Unga arga Göteborgare med glimten i ögat som levererar energiska och svängiga egna alster i en genre som de har döpt till "Juicy in-your-face-rock with a touch of ADHD". Efter ett par EP har deras nya talangfulla CD, (utgiven av Muther records) sedan i höstas nått skivdiskarna och även lyckats sparka in dörrarna till klubbscenerna ute i Europa (Tyskland, Tjeckien, Polen, Danmark, Österike, Ungern, m.fl). Första giget sker på Sunkträsket innan turnébussen rullar vidare många mil söderut. Så fatta att ni inte ska missa de här innovativa rockslynglarna som blandar friskt i genrarna: Motörhead, Kiss, Black Sabbath, Stone Temple pilots, Red hot Chili peppers, MC 5, The Sonics m.fl. Kan inte bli annat än otroligt skoj röj!
bottlecapband.com


YELLOW DAZE (Jpkg)
yd.jpg

En mycket intressant Jönköpingssextette som spelar rockig pop med soul-inslag. Kompetenta musiker, bra låtar och framförallt två uttrycksfulla sångerskor. Det doftar allt från Hendrix till Blondie med stänk av Cardigans/A Camp. Låten ”pressure” ser vi fram emot att höra bandet framföra. Inte ett öga torrt!
www.yellowdaze.com

 

DI KATE (Gbg)
di-kate.jpg

WHOHAAH! Äntligen kommer de! Sunkträsket har försökt under flera år att få upp de här busiga Göteborgsgrabbarna på scenen i Rosa huset. Sist bidde de magsjuka och fick ställa in. Trion har manglat scener under minst 10 år och kan sin sak. Det låter som 60’s garagerock ska låta uppblandad med 77-punkserans bästa kombos, samt ett kryddmått Seattle grunge. Ur sångarens hals reinkarneras Joey Ramone föredömligt. Bandet har turnerat flitigt på Sveriges klubbar länge och väl och gett ut flera skivor.
www.facebook.com/dikate